Gresskarsuppe er utrolig godt og spesielt godt smaker det etter man har jobbet for maten. Å «grave ut» gresskaret er ikke for pyser!

Ovnsbakt gresskar

Før du lager suppen må du gjøre noen forberedelser. For din del håper jeg du slipper å grave det ut, eventuelt at ditt gresskar ikke er like hardt som mitt… Jeg fikk et tips om at man kan banke på gresskaret. Hvis det kommer en hul lyd, er det modent. Hva «modent» vil si vet jeg ikke, men jeg tenker at modent = litt mindre hardt!

Jeg kan dessverre ikke fortelle deg om hvordan du skal grave ut gresskaret hvis du skal bruke det til å lage halloweenlykt, for jeg ga opp.

 Les om min kamp med gresskaret!

For en forklaring på hvordan du kan grave ut gresskaret kan du lese blogginnlegget til min Gunda.

Slik lager du ovnsbakt gresskar til gresskarsuppe

Sett ovnen på 180 grader c. Hvis du ikke skal lage lykt deler du gresskaret i litt mindre biter, Legg det oppskårne gresskaret i en bakepapirkledd langpanne og stek gresskaret i ca. en times tid eller til det er blitt mykt. DA kan du bruke en skje for å renske vekk skallet!

Gresskarsuppe

450- 500 g. bakt gresskar

5-6 dl. vann

1 Maggi fondcup med kylling (hvis du ikke har fondcup kan du bruke Touch of taste fond, eller ekstra salt og pepper)

2 ss. laktosefri rømme

Salt, pepper og litt cayennepepper etter smak

Frisk korianser (kan utelates om du ikke er liker det)

Fremgangsmåte:

Mos gresskaret med en stavmikser. Hell 5 dl. vann i gresskarmosen, eventuelt mer etter hvor tykk du vil ha suppen. Gi suppen et oppkok. Ta kjelen av platen og tilsett laktosefri rømme. Smak til med salt, pepper og litt cayennepepper.

Dryss over litt frisk koriander.

For å få en litt mer mettende suppe kan du tilsette sprøstekt bacon eller kokt skinke.

Har du ikke gresskar, men synes suppen så god ut? Da kan du prøve å lage gulrotsuppe istedenfor. Oppskrift på gulrotsuppe.