For noen dager siden skulle vi egentlig ha workshop med jobben og jeg hadde kjøpt inn, lavFODMAP frukt. Blant annet bananer. Workshopen ble avlyst og jeg tenkte at både påleggeg og frukten bare kunne ligge i bilen. Med minusgrader ute tenkte jeg at det måtte være greit.

Dagen etter var alle varene helt fine, bortsett fra bananene. De var blitt ganske brune. Da var det bare en ting å gjøre: Lage glutenfri banankake. (Høres veldig sunt ut, men dessverre finnes ikke denne kaken sunn. Heldigvis er den kjempegod!)

NB! Grønne bananer er lavFODMAP mens brune bananer er bare lavFODMAP om man spiser 1/3. Likevel er det noen som tåler mer, så her gjelder det å prøve seg frem. Selv tåler jeg ganske mye brun banan!

Glutenfri banankake med sjokolade

130 g. mykt smør

130 g. sukker

2 egg.

260 g. banan (ca. 3 stk.)

170 g. glutenfri melblanding (jeg bruker TORO glutenfri lys blanding)

2 ts. bakepulver

100 g. mørk kokesjokolade (Coop sin egne er lavFODMAP)

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader.

Rør sammen smøret og sukkeret slik at det blir lyst og luftig. Visp inn ett og ett egg. Mos bananene og bland de inn i røren. Bland melet med bakepulveret og rør det inn i resten av røren. Hakk sjokoladen og bland den i røren.

Smør en kakeform og hell røren over i formen.

Stek kaken på midterste rille i ca. 25-30 minutter.

Server kaken med laktosefri is, et lite melisdryss eller bruk ostekremen fra gulrotkake.

Du kan enten lage laktosefri is fra bunnen, eller du kan bruke FRI isen fra Diplom Is, som er lavFODMAP.