Et mislykket forsøk på å lage glutenfri butterdeig endte med noe som egentlig var enda bedre, ostesticks!

Prøv også ostekjeks

Oppskrift på gluten- og laktosefrie ostesticks

230 g. Toro lys melblanding

120 g. smør

1 lettpisket egg

0,8-1 dl. vann

40-50 g. raspet parmesanost

Tilbereding

Smuldre smøret inn i melet. Tilsett parmesanosten og bland inn egget og vannet. Om deigen er for tør tilsetter du litt mer vann. Er den for våt, tilsetter du litt mer mel. Deigen skal være så fast at du fint klarer å ta i den uten at deigen henger seg fast i fingrene.

Skjær av et lite stykke av deigen, ca. 25 g. og trill ut til lange pølser. Det enkleste er å trille på bakebordet, ha bakepapiret liggende og så bare trille «deigpølsen» opp på bakepapiret.

Stek på 200 grader i 12-13 min., midterste rille.

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.