Gluten- og laktosefrie kanelkjeks kan kanskje inngå i «7 sorter»? Jeg tror det… jeg forspiste meg ihvertfall i dag…. Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift jeg fant på nettet, i et matforum jeg er med i. Jeg har endret oppskriften en del, bla. har jeg tilpasset oppskriften slik at den er blitt glutenfri, men beholdt noe. Neste gang jeg skal lage disse skal jeg bruke mer «julekrydder», men selv med bare kanel vil jeg si at kjeksene passer både til jul og… til hver gang du har lyst på noe godt til kaffen…

For å lage gluten- og laktosefrie kanelkjeks trenger du:

100 g. smør

100 g. sukker

135 g. glutenfri melblanding

1 ts. natron

1,5 ts. lønnesirup

1 ts. kanel

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Rør smør, sukker, kanel og lønnesirup sammen. Tilsett glutenfritt mel blandet med natron og rør sammen til deigen har samlet seg. Del deigen i 4 og trill litt tjukke pølser. Trykk pølsene flate på bakepapir og stek kjeksene i 7-9 min. på midterste rille.

Skjær opp kjeksene mens de fortsatt er varme. De er myke når de er varme, men vil bli herlige sprøe når de blir kalde!

TIPS: Om du vil ha en mer nøytral smak kan du la være å bruke kanel.

Lagre

Lagre