Har du noe tørt, glutenfritt brød som du ikke klarer å bli kvitt? Da kan jeg anbefale å lage gluten- og laktosefrie arme riddere!

Som mange vet er ikke jeg noe stor fan av glutenfritt brød, hverken i konsistens eller smak. Likevel hender det at jeg baker en liten porsjon og sitter da igjen med en del rundstykker som dessverre går rett i søppla, med mindre jeg lager krutonger (se oppskrift i lavFODMAP-boken min).

For en stund siden kom jeg til å tenke noe jeg lagde i «heimkunnskapen», eller mat og helse som det heter nå: Nemlig arme riddere. «Dette må være en super måte å «freshe opp» kjipt, halvgammelt glutenfritt brød på,» tenkte jeg….

Etter å ha testet det ut for noen uker siden kan jeg bare si en ting: Heretter skal jeg lage mer glutenfritt brød, for dette var utrolig digg! Jeg kan tenke meg at det kan lages en haug med varianter, men det skal jeg komme tilbake til (når jeg har testet ut…).

Til gluten- og laktosefrie arme riddere trenger du:

Skiver av glutenfritt brød

1 egg

0,5 dl. melk

2 ts. sukker

1/4 ts. kanel

Litt kardemomme

Pisk egg og melk lett sammen og tilsett sukker, kanel og kardemomme. Legg skivene i bløt i eggeblandingen og la de ligge i 5-10 min. Stek brødet på middels varme i litt smør eller olje til de er blitt gyldne og fine på hver side.

Spises med en gang enten som de er, eller med litt limecurd.

 

Lagre