Gluten- og laktosefri Verdens Beste er noe av det beste jeg vet!

I dag var jeg på middag hos mamma og pappa. For å gjøre det enkelt fant jeg ut at jeg villle ta med meg desserten. Da slapp jeg å plage mamma og ikke minst, jeg visste at jeg ville få noe jeg ikke ville bli syk av. Jeg laget Verdens Beste ut ifra en oppskrift som jeg hadde fra før av, men med glutenfritt mel. Om kaken ble god? Hehe, mamma og pappa har ikke så mye i mot «diettmat» etter denne desserten!

Til Gluten- og laktosefri Verdens Beste trenger du:

Til sukkerbunnen:

125 g. sukker

125 g. smør

5 eggeplommer

100 g. glutenfri fin melblanding

1,5 ts. bakepulver

5 ss. laktosefri melk

Til marengsen trenger du:

5 eggehviter

175 g. sukker

50-75 g. hakkede mandler (om du tåler)

Til fyllet trenger du:

4 porsjoner med laktosefri vaniljekrem

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader.

Lag sukkerbunn: Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene litt og litt mens du fortsetter å vispe. Bland bakepulveret med melet og rør det inn i røren. Tilsett til slutt melken.

Smør sukkerbunnen tynt ut over en bakepapirkledd langpanne.

Lag marengs: Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret og visk til marengsen er blitt glatt og glinsende.

Legg marengsen på sukkerbunnen og strø mandler over marengsen.

Stek kaken på midterste rille i 25 min.

Når kaken er helt kald deler du den i to. Legg vaniljekrem på den ene delen og legg den andre delen oppå. Det er altså overhodet ikke noe vanskeligere å lage gluten-og laktosefri Verden Beste enn «vanlig» og den smaker akkurat like godt!

 

Lagre

Lagre

Lagre