Jeg hadde noen sitroner… og trengte å bruke de… den ene sitronen ble altså til sitronfromasj, så får vi se hva de andre sitronene blir til…

Liker du bedre sjokolade? Lag verdens beste med sjokolademousse

Gluten- og laktosefri sitronfromasj

(Til ca. 4-5 personer)

3 dl. (en liten kartong) laktosefri kremfløte

1 egg

45 g. sukker

3,5 plater gelatin

1/2 dl. vann

saften av 1 sitron

45 g. sukker

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt

Pisk kremfløten til krem

Lag eggedosis av egg og 45 g. sukker

Kok opp vannet sammen med sukkeret. Ta kjelen av platen og putt gelatinplatene i vannet slik at de smelter. Rør litt og bland inn sitronsaften.

Bland kremen og eggedosisen og rør inn gelatinblandingen. Sett kaldt!

TIPS! Noen liker å ha revet sitronskall i fromasjen, selv er jeg ikke så glad i det, men om du ønsker det kan du vaske sitronen godt, rive skallet og putte det i kremblandingen.

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.