Dette var mitt første forsøk på å lage gluten- og laktosefri ostesoufflé. Ha, det kan virke som om lav FODMAP-dietten har fått meg til å bli enda mer nysgjerrig på matlaging! Av en eller annen merkelig grunn hevet de seg på en merkelig måte og jeg lurer på om jeg muligens brukte litt for mye rismel? Får prøve med litt mindre neste gang…

Til 3 stk. gluten- og laktosefri ostesoufflé

1,2 dl. laktosefri melk

25 g. smør

15 g. rismel

25 g. parmesan

2 eggehviter

2 eggeplommer

Sett stekeovnen på 180 grader og smør 3 souffleformer.

Fremgangsmåte:

Smelt smørret og rør inn melet. Spe med melken og gi røren et oppkok og la den småkoke i 5 min. Ta av platen og rør inn parmesanosten og eggeplommene.

Visp eggehvitene stive og rør inn halvparten i ris/eggeblandingen. Vend resten av eggehviten forsiktig inn. Legg røren i 3 former og stek souffle’en på midterste rille i 30 min. IKKE lukk opp ovnsdøren før, da vil souffle’en falle sammen! Serveres rett fra ovnen.

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre