Gluten- og laktosefri brownies

Denne sjokoladekaken passer for alle som er glad i sjokolade og noe søtt!

Jeg får ofte spørsmål etter oppskrift på sjokoladekaker. Gluten- og laktosefri brownies kan du variere ved å ta glasur på, nøtter og/eller sjokoladebiter i røren og/eller annen pynt. Selv synes jeg sjeldent at laktosefri krem eller iskrem er feil til kaker. Spesielt krem, kan runde av en litt kraftig kake, som brownies er.

Oppskrift på laktosefri iskrem

Til en liten langpanne gluten- og laktosefri brownies trenger du:

200 g. smør

220 g. lys glutenfri melblanding

4 ss. kakao

4 egg

550 g. sukker

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smøret. Pisk eggene lett med en visp. Kaken skal ikke bli luftig, så det er viktig å ikke piske kraftig her. Tilsett sukkeret, glutemfritt mel blandet med kakao og til slutt smøret. Røren skal bli klumpefri, men skal ikke piskes mye. Om du tåler og ønsker kan du tilsette litt nøtter i røren.

Smør en liten langpanne eller bruk bakepapir og hell røren i langpannen. Stek kaken i 20-25 min.

Hvis du ikke er så glad i brownies vil du kanskje like denne varianten av verdens beste med sjokolade og sjokolademousse!

 

 

 

Lagre