Fromasjkake med yoghurt, frukt og bær, som også er glutenfri og laktosefri, fikk jeg oppskriften på av en nabo for over ti år siden. Den gangen laget jeg den med fruktcocktail på boks. I går laget jeg den med en annen vri: Friske frukter og bær i tillegg til at jeg byttet ut en del av fløten med yoghurt naturell. Jeg hadde ikke så mye forskjellig bær og frukt, men her kan du bruke den frukten og de bærene du selv ønsker!

Til en rund springform med fromasjkake med yoghurt trenger du:

1 kurv jordbær, renset, vasket og skjært i biter

2 bananer, skjært i biter

100 g. blåbær

1 pk. gele

150 g. laktosefri kremfløte

150 g. laktosefri yoghurt

Fremgangsmåte: Lag gele etter anvisningen på pakken, men bruk 2 dl. vann. Mens gele’en blir kald (ikke så kald at den stivner), skreller, renser og skjærer du opp frukten og pisker kremen. Bland kremen og yoghurten og bland inn den kalde gele’en og frukten. Hell alt sammen i en springform og la det stå kaldt i 2-3 timer.

Serveres som den er eller med et lite dryss revet sjokolade på toppen. Coop sin mørke kokesjokolade er både laktosefri og melkefri og Dronning kokesjokolade inneholder kun spor av melk og er derfor lavFODMAP, les om hvorfor her.

Har du rester? Da kan du fryse den å lage milkshake!

Lagre

Lagre