Nå har jeg vært i Nancy i noen dager.

Første kvelden gikk jeg på en sabla smell, lav FODMAP messig. Jeg var sulten, de andre spiste foie gras og ost med fikensyltetøy og jeg klarte ikke å motstå. For samvittighetens skyld tok jeg en laktase-tablett. Dessverre virket ikke den mot alt det andre jeg ikke tålte… Der gikk vi på en lavFODMAP smell igjen…

Foie gras er ikke noe jeg har blitt allergisk mot i det siste, det har jeg alltid blitt dårlig av. Og med fikensyktetøy oppå ble det sinnsykt godt, men antageligvis ikke så godt for magen. For å si det på en pen måte: Jeg gikk ikke veldig langt fra leiligheten i går!

En liten tur til byen og matvarebutikkene

Heldigvis var magen relativt fin i dag. Det ble derfor  en aldri så liten tur til byen. Jeg var innom flere matbutikker for å sjekke hva de hadde av glutenfritt, men dessverre var det ikke mye der jeg kunne spise. Sukkerfritt og økologisk hadde de mye av, mens i den glutenfrie hyllen var det heller glissent. Når alt de hadde av glutenfritt også inneholdt maismel ble det ikke noe handling på meg!

Laktosefri melk

Jeg har funnet en laktosefri melk, i en butikk, men det er også det eneste jeg har funnet av laktosefritt her.

Risnudler har jeg funnet i noen få butikker, men de var dyre, så om man har plass og anledning ville jeg tatt dette med meg. Jeg hadde med meg en pakke og så har jeg kjøpt en pakke ris her. Jeg er sjeleglad jeg kan spise egg og kjøtt, da klarer jeg meg lenge! (Vi har leilghet med kjøkken og kokemuligheter, noe som har vist seg å være ekstremt mye enklere enn hotell når man «er litt vanskelig» i matveien.)

Så langt er konklusjonen at man må ta med seg egen, glutenfri mat til Frankrike!

 

Lagre