IMG_4990

Creme brulee med en liten vri

Fordi jeg skal ha besøk i morgen laget jeg creme brulee i dag. Besøket består av andre som også går på FODMAP, damer jeg er blitt kjent med i en lav FODMAP gruppe på Facebook(!). (Det kommer et eget innlegg om dette!) Jeg liker creme brule best når den er kald-lunken, derfor lager jeg den alltid dagen før jeg skal bruke den. Siden jeg elsker å eksperiementere laget jeg noen ekstra som jeg kunne leke meg litt med. Resultatet ble som creme brulee med en liten vri

Creme brulee:

3 eggeplommer

3 dl. laktosefri kremfløte

1,5 ts. vaniljesukker

2 ss. sukker

Varm opp fløten. Pisk eggeplommene, vaniljesukker og sukker og hell blandingen i den varme fløten mens du rører godt. Hell blandingen i små former som du setter i en langpanne med kokende vann. Sett langpannen i ovnen, 150 grader i ca. 30 – 40 min. Avkjøl.

Slik ser puddingen ut etter den har vært i ovnen

Slik ser puddingen ut etter den har vært i ovnen

«Toppen»

Enten:

1-2 ts. brunt sukker

Eller:

40 g. eggehvite

40 g. sukker

Det er den sistnevnte toppen jeg prøvde meg på i dag. Pisk eggehviten helt stiv og tilsett sukkeret litt og litt. Pisk til blandingen er blitt helt seig.

Eggehvite og sukker

Eggehvite og sukker

Om du har sprøytepose bruker du den, hvis ikke er det mulig å bruke en brødpose: Putt blandingen i brødposen og klipp et lite hull i det ene hjørnet. Blir ikke like fint som med en sprøytepose, men er bedre enn ingenting!

IMG_4979

 

Sprøyt egge- og sukkerblandingen over creme brulee’en.

IMG_4982

 

Sett grillen i stekeovnen på fullt og sett formene inn igjen i ovenen (uten vannbad). La stå til de har fått en gylden farge. Følg med hele tiden, plutselig er de svidd! (Her snakker jeg av erfaring…)

Om du vil lage tradisjonell creme brulee legger du brunt sukker på puddingen og brenner det hele med en creme brulee brenner slik at du får en tynn hinne med karamellisert, hardt sukker på toppen.

Jeg er litt usikker på om jeg liker den tradisjonelle creme brulee’en best, men mannen mener han likte min vri best. Hva gjestene får i morgen er enda ikke bestemt!

 

 

Lagre