Vi var så sultne at det ikke ble tid til noe bilde her, men brun saus falt i smak

Sønnen er 100% sikker på at mor sin brune saus er MYE bedre enn Toro sin glutenfrie (som han syntes smakte veldig lite).

Brun saus:

20 g. smør

2 ss. rismel

5 dl. kraft eller buljong (touch of taste sin oksefond er lavFODMAP)

Noen dråper sukkerkulør

Litt matfløte (kan utelates)

Litt cayennepepper

Litt pepper

Litt salt

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og hell i melet. La smøret og melet koke/steke til melet har fått litt brunfarge. Tilsett kraft/buljong og kok opp mens du hele tiden rører. Drypp noen dråper med sukkerkulør i sausen slik at fargen blir mørkere. La småkoke i 5-10 min.

Tilsett litt fløte om du ønsker det. Smak til med pepper, cayennepepper og salt.

Om du har brukt en kraft som ikke smaker så mye kan du godt salte litt ekstra. Hvis sausen er veldig tykk kan du tilsette litt ekstra vann. Om sausen er blitt for tynn kan du ta litt rismel i en kopp sammen med litt vann, røre godt og helle blandingen i sausen mens du pisker kraftig (sausen må ikke koke i det du heller melblandingen i). La sausen koke i 4-5 min. Husk at det ikke er så mye rismel som skal til for at sausen skal tykne!

 

Lagre