Banan i baconfrakk Banan i baconfrakk

Jeg elsker dadler i baconfrakk, men magen min har alltid gått bananas av det. Etter at jeg startet på lavFODMAP-dietten skjønte jeg jo hvorfor jeg ikke har kunnet spise det uten å bli dårlig: dadler er høy FODMAP!

De siste årene har derfor dadlene i baconfrakk ikke vært det første jeg strekker meg etter på tapasbordet, inntil nå….

Da vi var i Kina fikk vi noe som liknet: Banan med baconfrakk! Det høres unektelig litt rart ut, svogeren min rynket på nesen da han så det, men det var fantastisk godt. Bananen bli jo litt søt av å ligge i ovnen, så faktisk blir det ikke så langt ifra dadler. Og det beste? HELT lavFODMAP!

Banan i baconfrakk:

Bananer

Bacon

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader.

Skjær bananen i 3-4 biter og skjær disse i fire, slik at du får staver. Surr en baconbit rundt bananen og legg på stekebrett eller i en ildfast form. Stekes på midterste rille i 10-15 min. til baconet er ferdigstekt.

Lagre

Lagre